Genealogie familie Ubeda

17 mei 2016 at 10:03

 

Stamreeks familie Ubeda

Stamreeks familie Ubeda
© Uit de oude Koektrommel


 
 
Francisco de Ubeda
Francisco de Ubeda werd geboren in Viator, Andalusië. Hij was getrouwd met Maria Gomez. Ook zij werd in Viator geboren. Eén kind heb ik weten te ontdekken: Felipe.
 
Felipe de Ubeda Gomez
Felipe de Ubeda Gomez werd geboren in Viator. Op 1 oktober 1691 trouwde hij in Huércal de Almeria met Maria de Cesar Morata. Zij werd in Huércal de Almeria geboren als dochter van Joan de Cesar en Eufenia Morata. Zij kregen in ieder geval zeven kinderen: Francisco, Indalecio, Angela, Maria, Eugenia, Juan Felipe en Pablo.
 
Juan Felipe de Ubeda de Zesar
Juan Felipe de Ubeda de Zesar werd geboren in Huércal de Almeria. Hij trouwde op 23 juli 1731 in Huércal de Almeria met Rufina Manzano de Miras, dochter van Diego Manzano en Augustina de Miras. Het stel kreeg in ieder geval twee kinderen: Silveira en Pedro.
Vervolgens trouwde Juan Felipe als weduwnaar met Ana de Rojo Castillo, dochter van Indalesio de Rojo en Maria Castillo. Dit geschiedde op 26 maart 1742 in Huércal de Almeria. Ana werd geboren in Huércal de Almeria in 1726. Het echtpaar kreeg zes kinderen: Maria, Juan Joseph Matheo, Ana Maria Inez, Clara Antonia, Josefa Antonia en José Antonnio.
 
Josefa de Ubeda Rojo
Josefa de Ubeda Rojo werd op 16 november 1761 geboren in Huércal de Almeria en werd enkele dagen later op 21 november 1761 in dezelfde plaats gedoopt. Op 60-jarige leeftijd overleed zij op 16 januari 1822 in Huércal de Almeria. Josefa trouwde met Francisco Rueda Alvarez op 4 oktober 1780 in Huércal de Almeria. Van dit echtpaar zijn bij mij vier kinderen bekend: Francisco José, Rafael Antonio, José Antonio en Antonio Francisco.

N.B. Normaliter zou ik de mannelijke lijn van de voorouders van Francisco Rueda Alvarez zijn gaan volgen. Echter, door gebrek aan aanknopingspunten stagneert het onderzoek naar deze familielijn. Daarbij komt dat José Antonio, de zoon van Francisco en Josefa en tevens mijn voorouder, na zijn vlucht uit Spanje uit veiligheidsoverwegingen in Nederland de familienaam Ubeda van zijn moeder heeft aangenomen voor de Burgerlijke Stand in plaats van de familienaam Rueda.
 
José Antonio Rueda de Ubeda
José Antonio Rueda de Ubeda, in Nederland houthakker en dagloner van beroep, werd geboren in Huércal de Almeria op 16 april 1790. Vier dagen later, op 20 april, werd hij aldaar gedoopt. Er zijn aanwijzingen aan te nemen dat José in het Franse leger diende en op die manier in Nijmegen terecht is gekomen. Hij trouwde met Maria Catharina Giesbers, NG gedoopt te Nijmegen op 28 september 1792. Maria is de dochter van de ‘Roomsche’ smid Coenrardus Giesbers en de uit het Duitse Moyland afkomstige Anna Geertruij Killigh en is overleden in Nijmegen op 20 januari 1849. José overleed tevens in Nijmegen op 18 maart 1869 op 79-jarige leeftijd.
José en Maria kregen samen dertien kinderen: Paqual, Antoinetta, NN, Geertruijda, Johanna Margaritha, Maria, Johannes, Johanna Margaretha, Joseph, Catharina, Cornelis, Elisabeth en Maria Petronella. Maria had al een dochter Johanna (vader onbekend). Paqual werd overigens gedoopt in Spanje, wat inhoudt dat zij voor 1817 voor een tijdje moeten zijn teruggekeerd naar Spanje en mogelijk daar getrouwd zijn.
 
Johannes Ubeda
Johannes Ubeda werd geboren in Nijmegen op 16 november 1827 en overleed op 70-jarige leeftijd te Nijmegen op 2 juni 1898. Als beroepen worden aangegeven: militair en leiendekker. Hij trouwde op 21 november 1850 in Nijmegen met Willemijna Peperkamp. Zij was de dochter van Theodorus Peperkamp en Cornelia Martens en ‘mutsenwaschter’ van beroep. Geboren op 20 september 1829 in Nijmegen en aldaar overleden op 14 januari 1912 op 82-jarige leeftijd.
Het stel kreeg negen kinderen: Theodorus, Joseph, Pieter, Maria Cornelia, Maria Cornelia, Maria Geertruida, Wilhelmina, Cornelia Wilhelmina en Johannes Hendrikus.
 
Johannes Hendrikus Ubeda
Johannes Hendrikus Ubeda was schoenmaker. Geboren in Nijmegen op 14 december 1870 en overleden op 23 augustus 1945 in Nijmegen op 74-jarige leeftijd. Hij trouwde op 23 april 1891 in Nijmegen met Johanna Hermsen. Johanna was de dochter van Margaretha Magdalena Hermsen; haar vader is onbekend. Zij werd in Nijmegen geboren op 23 augustus 1870 en kreeg in ieder geval tien kinderen: Petrus Johannes, Andries Johannes, Johannes Hendrikus, Maria Cornelia, Leonardus Johannes, Wilhelmina, Adriana Wilhelmina, Derk, Wilhelmus Petrus en Gerardus.
 
Wilhelmina Ubeda
Wilhelmina Ubeda, oftewel Mien, werd in Nijmegen geboren op 21 juli 1904 en was
fabrieksarbeidster. Zij trouwde in Nijmegen op 22 december 1922 met Albertus Cornelis Enklaar.
Cees werd geboren op 20 september 1899 in Rhenen als zoon van Cornelis Albertus Enklaar en Johanna van den Oosterkamp en werd bij het huwelijk van zijn ouders erkend. Hij was smid van beroep, maar ging zich later toespitsen op het zelf ijs maken en verkopen in zijn woonplaats Nijmegen. Na een slopende ziekte overleed hij op 62-jarige leeftijd op 17 september 1962 in Nijmegen. Hij werd begraven in Nijmegen op het R.K. Kerkhof Jonkerbos op 20 september 1962.
Samen kregen zij vijf kinderen.
 
 
Tekst en afbeelding: © Uit de oude Koektrommel
 
De uitgebreide stamboomgegevens kunt u vinden in het aan deze website gekoppelde stamboomprogramma van Uit de oude Koektrommel.
 
 

Deel het Uit de oude Koektrommel bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Buffer this page
Buffer
Share on Tumblr
Tumblr
Tags: