Naturalisatie

 
Naturalisatie

Naturalisatie is het toekennen door een staat van het staatsburgerschap aan personen die oorspronkelijk een andere of in het geheel geen nationaliteit bezitten. Naturalisatie wordt in het algemeen slechts verleend na jarenlang verblijf op het grondgebied van de staat waarvan men de nationaliteit wil verkrijgen. In Nederland is de naturalisatie geregeld in de Wet op het Nederlanderschap (Winkler Prins, 1971).

Ruim elfduizend naturalisaties, die gepubliceerd werden in het Staatsblad in de periode 1850 tot 1934, zijn, alfabetisch gerangschikt op familienaam te vinden op de website van het Historisch Genootschap Valkenswaard.
Naturalisaties van 1901 tot 1925 kunt u digitaal bekijken via Heemkundekring Weerderheem.

Website: Historisch Genootschap Valkenswaard
 
 
 
Gelijkstellingen, toepasselijkverklaringen en naturalisaties Nederlands-Indië en Indonesië

In de database van Naturalisaties Decalonne zijn de namenlijsten van de Gelijkstellingen (1870-1919), de Toepasselijkverklaringen (1920-1949) en de Naturalisaties (1850-1984) te bekijken van in Nederlands-Indië geboren personen.

Website: Naturalisaties Decalonne
 
 
 
Behouden van de Nederlandse nationaliteit

Interessant is de lijst van Nederlanders in Argentinië, die verklaren dat zij juist de Nederlandse nationaliteit wensten te behouden (1893-1912).

Website: Emigratie naar Argentinië
 
 

Deel het Uit de oude Koektrommel bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Buffer this page
Buffer
Share on Tumblr
Tumblr