Het stadsarchief van Duisburg heeft kopieën van kerkregisters, Burgerlijke Stand registers en adresboeken laten digitaliseren. Deze scans zijn nu gratis online beschikbaar via Archive in Nordrhein Westfalen.

Het gaat om:
• Kerkregisters van de stad Duisburg (Baerl, Beeck, Friemersheim, Hamborn, Hochemmerich, Homberg, Huckingen, Laar, Meiderich, Mündelheim, Ruhrort, Walsum en Wanheim-Angerhausen).
• Kerkregisters uit de omgeving (Dinslaken-Eppinghofen en -Hiesfeld, Düsseldorf, Düsseldorf-Angermund, -Erkrath, -Kaiserswerth en -Urdenbach, Krefeld-Uerdingen, Mülheim, Mülheim-Saarn, Oberhausen, Oberhausen-Holten, -Königshardt, -Osterfeld en -Sterkrade).
• Burgerlijke Stand registers van Joodse personen en dissidenten 1847-1874 en Joodse personen Mülheim (1811-1874).
• Burgerlijke Stand registers Meiderich, Hiesfeld (1810-1814) en Mülheim (1810-1819).
• Adresboeken Duisburg uit de periode 1833 tot 1999.

Daarnaast zijn de afschriften van de Burgerlijke Stand van Duisburg 1874-1938 gedigitaliseerd door het Rijksarchief NRW.

Website: Archive NRW
 
 

 
82 Jaar na het bombardement op Rotterdam is een officiële namenlijst van de omgekomen slachtoffers verschenen. Stichting Voorouder heeft de lijst vandaag gepubliceerd. De lijst bevat de namen van 1.150 slachtoffers die tussen 10 mei en 14 mei 1940 door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen, onder wie 711 mensen die omkwamen bij het bombardement op Rotterdam. Zowel burgers als Nederlandse en Duitse militairen zijn geregistreerd.
Website: Stichting Voorouder
 
 

 
Via MyHeritage is de gehele collectie afbeeldingen van de Amerikaanse volkstelling van 1950 gratis doorzoekbaar voor iedereen. Momenteel zijn al wel de afbeeldingen beschikbaar op de site, maar kunt u vooralsnog enkel zoeken op bijvoorbeeld adres en plaats. Zoeken op naam is nog niet mogelijk. In de loop van de maand april zal men aanvangen met het indexeren van namen. Naar verwachting zal dit eind juni 2022 zijn voltooid.
Website: MyHeritage
 
 

 
Achter elke persfoto zit een verhaal en achter elke krantenfoto gaat meestal een hele reeks foto’s schuil. Eerder was het zoeken van verhalen bij persfoto’s handwerk, maar met behulp van Artificial Intelligence (AI) zijn nu een half miljoen persfoto’s gekoppeld aan een kwart miljoen krantenpagina’s. Voor de krantenpagina’s is gebruik gemaakt van het Haarlems Dagblad, de IJmuider Courant en het Nieuwsblad van het Noorden. Krant-en-fotos.nl maakt het mogelijk om in één oogopslag van een persfoto de mogelijk bijbehorende krantenfoto’s te zien.
Zie voor meer info: Het Project
Website: Krant en Foto’s
 
 

 
Eeuwenlang werd de openbare verkoop ten overstaan van schout en schepenen van huisraad, sloopmateriaal, andere roerende goederen, vee en veldgewas in Zegwaart (1640-1805) en Zoetermeer (1658-1811) vastgelegd in zogenaamde boelhuisboeken. Deze boeken zijn gedigitaliseerd en vanaf vandaag te raadplegen via de website van het Stadsarchief Zoetermeer: Zegwaart en Zoetermeer. Klik op deelbeschrijvingen (onderaan) en daarna op een van de bestanddelen.
 
 

 
De archieven van het voormalig Gemeentearchief Schouwen-Duiveland zijn nu ook digitaal aan te vragen op de website van het Zeeuws Archief. Sinds 1 januari 2021 vallen de archieven van de gemeente Schouwen-Duiveland onder de verantwoordelijkheid van het Zeeuws Archief. Iedereen heeft nu de mogelijkheid om archiefstukken te laten scannen.
Zie voor meer info: Zeeuws Archief