Onder de aandacht: Album studiosorum Academiae Groninganae

 
Het wemelt op het internet van de meest opmerkelijke en bijzondere bronnen. Bronnen, waar menigeen het bestaan niet van kent, die interessant zijn voor onderzoek of die soms heerlijk zijn om eens even in te snuffelen. Regelmatig breng ik zo’n bron onder de aandacht. U kunt deze terugvinden door te klikken op de tag onder de titel.
 
 
Album studiosorum Academiae Groninganae

Een mooie bron voor onderzoek is het Album studiosorum; een boek met de namen van alle studenten aan een bepaalde universiteit of hogeschool met vermelding van onder meer de inschrijvingsdatum en studierichting. In het Album studiosorum Academiae Groninganae (1615-1915) vind je het Album academiae (ingeschreven studenten) en lijsten van professoren, lectoren, privaat docenten en curatoren. De inhoudsopgave begint op bladzijde 16; vanaf pagina 359 de index van persoonsnamen.
Scans van de stukken betreffende studenten zijn te vinden via Groninger Archieven (Inventaris): inventarissen 1.1.3-43 (13 maart 1615-11 augustus 1647) en 3.1.04-448 (17 oktober 1856-29 september 1877).
Website: UB RUG

 

Album studiosorum Academiae Groninganae

Album studiosorum Academiae Groninganae.
Bronnen: Groninger Archieven en UB RUG