Annitgen Pieters Enckelaer, 1640

Name
Annitgen /Pieters Enckelaer/
Given names
Annitgen
Surname
Pieters Enckelaer
Marriage
Birth of a brother
Residence
Death of a father
Death of a mother
Machtiging
Source citation: @Stadsarchief Rotterdam@
Note: Annitgen Pieters machtigt Pieter Pietersz Encklaer, haar broer, om te Arnhem van Juriaen Valck, haar voogd, het onder hem berustende gedeelte te ontvangen, haar aanbestorven door overlijden aldaar van haar ouders Pieter Jansz Enckelaer en Aeltgen Dircxs.
Death
Last change
September 23, 201722:07:48
Author of last change: TanjavdBerg
Family with parents
father
mother
Marriage Marriagebefore 1606
1 year
younger brother
16061657
Birth: 1606 31 Arnhem, Gelderland, Nederland
Burial: May 27, 1657Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
15 years
younger brother
herself
sister
Family with Gerrit Vinckebooms
husband
herself
Marriage Marriage
Machtiging
Source citation: @Stadsarchief Rotterdam@
Machtiging

Annitgen Pieters machtigt Pieter Pietersz Encklaer, haar broer, om te Arnhem van Juriaen Valck, haar voogd, het onder hem berustende gedeelte te ontvangen, haar aanbestorven door overlijden aldaar van haar ouders Pieter Jansz Enckelaer en Aeltgen Dircxs.

Note

Ook wel: Anna, Annetje

Haar voogd: Juriaen Valck

Van Annitgen en haar man Gerrit zijn geen kinderen aangetroffen na 1608 wanneer de Nederduits Gereformeerde doopboeken beginnen. Tevens komen zij niet voor in de begraafboeken, die in 1626 beginnen.

ONA Rotterdam, 18 april 1634. Annitgen Pieters machtigt Pieter Pieterszn.
Encklaer, haar broer, om te Aernhem van Juriaen Valck, haar voogd, het onder hem berustende gedeelte te ontvangen, haar aanbestorven door overlijden aldaar van haar ouders Pieter Janszn. Enckelaer en Aeltgen Dircxs.

ONA Rotterdam, 28 november 1640. Pieter Pieterszn. Enckelaer machtigt zijn zwager Francois de Bruggewecht, wonend op ???t fort Frederick Hendrick Leiden (doorgestreept: Bergen op Zoom) om voor hem en zijn broers en zusters van hun zwager Gerrit Vinckebooms mede wonend op ???t fort, een inventaris te vorderen van de goederen die Gerrit met hun overleden zuster Annetje Pietersdr. in gemeenschap heeft bezeten, de goederen te scheiden, te verdelen, eventueel te verkopen, de penningen te ontvangen en alle zaken af te wikkelen.