De jaargangen 1780-1914 van de Neue Zürcher Zeitung (NZZ ) zijn nu online beschikbaar op E-Newspaper Archives. Met de activering van de jaren 1780-1914 is de eerste fase van het digitaliseringsproject voltooid. Uiteindelijk zullen in totaal zo’n 1,9 miljoen NZZ-krantenpagina’s online doorzoekbaar zijn. Deze worden in de loop van het komende jaar geactiveerd.
Op de genoemde website kunt u tevens zoeken binnen of vindt u verwijzingen naar andere gedigitaliseerde Zwitserse kranten.
Website: E-Newspaper Archives
 
 

 
Afgelopen zaterdag ging het digitaal archief van de Urker Courant over de periode 1912-1936 online bij Het Flevolands Archief.
Website: HFA
 
 

 
Inmiddels is bijna 40% van de repertoria van het project ‘Waarvan Akte!’ ingevoerd. En de eerste drie, van notaris van der Zande uit Opheusden, staan nu ook online op de website van het Regionaal Archief Rivierenland.
Website: RAR
 
 

 
FamilySearch heeft zijn 20-jarige project om miljoenen rollen microfilm te digitaliseren voltooid. In 1938 begon FamilySearch, toen bekend als de Genealogical Society of Utah, met het microfilmen van familiegeschiedenisgegevens, waaronder gegevens over geboorte, overlijden, huwelijk, volkstelling, immigratie en militaire dienst. De collectie groeide uiteindelijk uit tot meer dan 2,4 miljoen rollen.

FamilySearch begon in 1998 met het digitaliseren van de records. Het project zou oorspronkelijk 50 jaar in beslag nemen, maar technologische vooruitgang heeft de tijdspanne met 30 jaar verkort. Nu is de hele collectie, bestaande uit gegevens van 11,5 miljard personen uit meer dan 200 landen en vorstendommen, gedigitaliseerd en online in te zien.
Zie voor meer info: FamilySearch
 
 

 
Eind augustus zijn nieuwe gedigitaliseerde kranten uit de gemeente Zuidplas toegevoegd aan de website van het Streekarchief Midden-Holland; Dorpskrant (1978-1991) en Hart van Holland (editie Zuidplas 1992-2014).
Website: SAMH
 
 

 
De Church of England is gestart met een nieuw project om al haar kerkhoven in kaart te brengen met behulp van laserapparatuur en het fotograferen van grafstenen. De eerste resultaten zullen worden gepubliceerd op een nieuwe website, die in het voorjaar van 2022 wordt gelanceerd. Naar verwachting moet in 2028 het grootste deel van de 19.000 begraafplaatsen van de Church of England zijn onderzocht.

Zie voor meer informatie: Who Do You Think You Are? Magazine