Het Algemeen Politieblad is één van de populairste gedigitaliseerde bronnen uit CBG Verzamelingen. In de loop van het jaar komt er een vijftal jaargangen bij. Vanaf dat moment kan iedereen ook de politiebladen uit de Tweede Wereldoorlog doorzoeken. De originele banden bevinden zich in de CBG Bibliotheek.
Zie voor meer informatie: CBG
 
 

 
Na de gereconstrueerde Parijse geboorteakten van vóór 1860 staan nu ook de gereconstrueerde Parijse huwelijksakten online op de website van het Archives de Paris. De gereconstrueerde overlijdensakten zullen later dit jaar worden toegevoegd.
 
 

 
In het verleden kon je gebruik maken van de online-toepassing van Stad Kortrijk om de akten van de Burgerlijke Stand van Kortrijk en deelgemeenten (Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem) te raadplegen. Sinds kort zijn de akten te raadplegen via de Beeldbank Kortrijk. Naast de akten vind je er nog veel meer info en beeldmateriaal, waaronder bidprentjes en rouwbrieven. Het indexeren van de documenten is in volle gang en momenteel is ongeveer de helft van de akten beschreven.
Een account aanmaken is niet meer nodig. Je geeft linksboven in het zoekscherm de gezochte familienaam in, waarna je de zoekopdracht kunt verfijnen.
Ook een aantal bevolkingsregisters (inclusief de indexen) zijn intussen gedigitaliseerd en online te raadplegen. Deze registers zijn echter nog niet geïndexeerd.
Website: Beeldbank Kortrijk
Zie ook: Trezoor
 
 

 
Voor de eerste keer is het grootste evenement van de wereld om uw familiegeschiedenis te ontsluiten volledig virtueel én volledig gratis. RootsTech Connect zal gehouden worden van 25–27 februari 2021. U kunt zich opgeven via het formulier op de website.
Zie voor meer informatie: RootsTech Connect 2021.
 
 

 
Via de website van The National Archives kunt u nog steeds gratis digitale documenten downloaden. Geregistreerde gebruikers kunnen maximaal tien items tegelijk bestellen en downloaden, met een maximum van 100 items gedurende 30 dagen. Zelf heb ik de afgelopen maanden al heel wat testamenten van mijn Engelse voorouders boven water weten te krijgen.

De te downloaden documenten omvatten:
– First and Second World War records, including medal index cards.
– Military records, including unit war diaries.
– Royal and Merchant Navy records, including Royal Marine service records.
– Wills from the jurisdiction of the Prerogative Court of Canterbury.
– Migration records, including aliens’ registration cards and naturalisation case papers.
– 20th century Cabinet Papers and Security Service files.
– Domesday Book.
 
 

 
Op 9 januari 2021 start een nieuwe serie van Verborgen Verleden. Dit seizoen doen Ronald de Boer, Simone Kleinsma, Geert Mak, Rifka Lodeizen, Diederik Ebbinge, Merel Westrik, Danny de Munk en Paul de Leeuw onderzoek naar hun familiegeschiedenis.
Het nieuwe seizoen van Verborgen Verleden is te zien van 9 januari tot en met 27 februari op NPO 2.