Vandaag gaat de nieuwe website van het Streekarchief Midden-Holland live. In de loop van de dag verdwijnt de oude website van uw scherm en kunt u de nieuwe website bezoeken op hetzelfde vertrouwde adres SAHM.
Een belangrijke verbetering op de nieuwe website is dat er nu ook scans toegevoegd kunnen worden aan beschrijvingen en indexen. Zo is het gehele bevolkingsregister van de regio uit de periode 1830-1920 nu digitaal doorzoekbaar en voorzien van de bijbehorende gedigitaliseerde bladzijde(n).
Zie voor meer info: SAHM
 
 

 
In het verleden zijn de straatnamen en huisnummers in de gemeente Ede nogal eens gewijzigd. Dat maakt het doen van onderzoek naar de geschiedenis van een pand en de bewoners niet altijd even makkelijk. Voor de periode tot circa 1962 kunt u gebruik maken van de ‘Hartgers Straatreconstructie’. Deze straatreconstructie van Ede en de omringende buitendorpen Bennekom, Gelders Veenendaal, Lunteren en Otterlo is gedigitaliseerd en nu te vinden op Archieval. (Bibliotheek Gemeentearchief Ede; zoekwoord Hartgers.)

In het pdf-bestand Huisnummerwijzigingen vindt u een overzicht van de wijzigingen zoals die zijn vastgelegd in gemeentelijke besluiten tussen 1940 en 2009. Dit bestand is nog in bewerking en dus niet volledig.
 
 

 
Met de Transkribus Read&Search interface kan in één keer door alle computergelezen teksten worden gezocht. Op dit moment bevat de doorzoekbare collectie meer dan 300.000 scans van verschillende Amsterdamse Notarissen.

Direct zoeken: SAA
Zie voor meer info: SAA nieuws
 
 

 
Het Utrechts Archief is bezig met het in bulk uploaden van hun kaartencollectie naar Wikimedia Commons, zodat de collectie op deze manier straks nog veel beter vindbaar en bruikbaar gaat zijn. Bekijk de historische kaarten alvast hier: Wikimedia Commons.