Header Uit de oude Koektrommel

Canada

 
Algemeen
Immigranten
Acadia
Alberta
Brits-Columbia
Ontario
Quebec
Kranten
Begraafplaatsen en obituaries
Passagierslijsten Canada

 

Algemeen
 
Library and Archives Canada
Deze website biedt tal van archieven om in te zoeken, zoals naar de gegevens uit de burgerlijke stand, volkstellingen, immigratie en burgerschap, militairen, passagierslijsten en naturalisaties 1915-1946 en 1947-1951.
Directe linken: Ancestors, Archives en Search All
Website: Library and Archieve Canada
 
Archives Canada
The Gateway to Canada’s Past. Toegang tot bronnen in archieven in Canada: beschrijvingen van archiefstukken, digitale beelden en informatie over archieven in elke provincie.
Directe link: Archives
Website: Archives Canada
 
Overlijdensverklaringen militairen
Library and Archives Canada heeft de scans van de registraties betreffende het overlijden van dienstpersoneel uit zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog gegroepeerd in één serie. Zie de omschrijving op de website van de diverse soorten boeken. De registraties kunnen niet op naam worden doorzocht; de namen staan daarentegen op alfabetische volgorde. Helaas ontbreekt het gedeelte van de namen Sip tot Z.
Website: Government of Canada
 
Roadside Thoughts
Op de website kunt u zoeken naar onder andere informatie over staten/provincies, counties en plaatsen in Amerika en Canada. Soms zijn er links aangegeven naar websites met genealogische gegevens.
Website: Roadside Thoughts
 
 

Immigranten
 
Emigranten uit Friesland
Deze databank van AlleFriezen bevat gegevens over emigratie uit een aantal gemeenten in Friesland naar onder andere Canada. Op dit moment bevat de database gegevens uit de gemeentes: Achtkarspelen, Barradeel, Franeker, Harlingen, Menaldumadeel, Smallingerland, Tietjerksteradeel, Oostdongeradeel, Westdongeradeel, Het Bildt, Ferwerderadeel en Wonseradeel. Ga naar de website en klik op ‘zoeken’. Vervolgens gaat u naar ‘uitgebreid zoeken’. Hier kunt u een naam ingeven en als bron ‘Emigranten’ aanvinken.
Website: AlleFriezen
 
Immigrants to Canada
Een lopend project door genealogen. U kunt zoeken op familienaam, land van herkomst of Canadese bestemming.
Website: CanadaGenWeb
 
 

Acadia
 
Acadia
Op deze website vindt u onder andere bronbewerkingen (en soms scans) van census Arcadia (1671-1891), oude en nieuwe benamingen van plaatsen, begraafgegevens Begraafplaats Grand-Pré (1709-1748) en foto’s (en soms naamindexen) van begraafplaatsen van New Brunswick en Nova Scotia.
Let op! Bij het klikken zal geprobeerd worden de bestanden op uw computer te downloaden. Dit is echter niet nodig om het gewenste te bekijken; u kunt dit gewoon ‘annuleren’.
Website: AcadianGenWeb
 
 

Alberta
 
Bronbewerkingen Alberta
Bekijk de website voor de beschikbare onderwerpen.
Website: AlbertaGenWeb
 
 

Brits-Columbia
 
Bronbewerkingen Brits-Columbia
Bekijk de website voor de beschikbare onderwerpen.
Website: BCGenWeb
 
BMD kranten 1861-1875
Bronbewerkingen van vermeldingen BMD in diverse kranten (1861-1875).
Website: BCGenWeb
 
Overlijdensregistraties Brits-Columbia
Overlijdensregistraties van Brits-Columbia in de periode 1872-1986 en 1992-1993, waaronder overzeese slachtoffers, vertraagde overlijdensregistraties, en vertraagde registraties van Amerikaanse sterfgevallen. Vanwege de privacywetgeving van Brits-Columbia zijn sommige afbeeldingen beperkt in te zien.
Website: FamilySearch
 
Echtscheiding en huwelijkszaken Victoria 1877-1931
Bronbewerking van echtscheiding en huwelijkszaken in Victoria (1877-1931). Hoewel de gegevens afkomstig zijn van de Victoria Court Registry, bevat deze ook veel zaken van buiten Victoria. Naast gegevens betreffende echtscheidingen, kunt u ook gegevens aantreffen betreffende nietig verklaarde huwelijken en gegevens met betrekking tot alimentatie en voogdij.
Website: BCGenWeb
 
 

Ontario
 
Huwelijken Ontario
Huwelijksregistraties van Ontario 1869-1927 en vertraagde registraties over de periode 1892-1919.
Website: FamilySearch
 
Obituaries Oakville Ontario
Zoeken in de obituaries van Oakville Ontario.
Website: Arbor Memorial
 
 

Quebec
 
Franse en buitenlandse emigranten Quebec
Zoeken naar gegevens van Franse en buitenlandse emigranten, die zich hebben gevestigd in Quebec, waaronder veel militairen (tot 1865). Zie ook het lijstje aan de rechterkant.
Website: FichierOrigine
 
Overlijdensberichten Quebec
Zoeken op naam naar overlijdensberichten vanaf 1997 (tevens enkele voor 1980).
Website: Fédération Québécoise des Sociétés de Généalogie
 
 

Kranten
 
Christian Courier
Het eerste nummer van de Canadian Calvinist is gepubliceerd in augustus 1945, met grondlegger Rev. Paul De Koekkoek van Alberta als redacteur. Het krant was in eerste instantie een soort lijm, die de Nederlandse emigrantengemeenschap bij elkaar moest houden. Er zijn door het Calvin College een aantal handige pdf-bestanden samengesteld op basis van aankondigingen in de krant (en opvolgers) over de periode 1945-2015: geboorten, huwelijken op achternaam vrouw, huwelijken op achternaam man, huwelijksjubilea op achternaam vrouw, huwelijksjubilea op achternaam man, overlijden en Nederlandse immigranten (Christian Reformed Church 1946-1963). Verder kunt u op naam zoeken in de bronnen van Calvin College.
Website: Calvin College
 
Aankondigingen The Banner
Een overzicht van pdf-bestanden met korte transcipties van aankondigingen in The Banner in de periode 1945-2016 (Verenigde Staten en Canada).
Website: Calvin College
 
Old newspapers US and Canada
Zoeken in kranten van de Verenigde Staten en Canada.
Website: Old Fulton New York Post Cards
 
Krantenarchieven Canada
Kranten Canada (Library and Archives Canada)
Kranten Canada (Newspaper Archives; 1753-2017)
Kranten Canada (FamilySearch)
The Neepawa Banner (Neepawa, Manitoba)
 
 

Begraafplaatsen en obituaries
 
CanadaGenWeb’s Cemetery Project
Zoeken naar begraafgegevens in Canada.
Website: Cemetery Project
 
Canada Obits
Obituaries van Canada. U kunt zoeken per provincie en plaats of op naam.
Website: Canada Obits
 
Obit Tree
Zoeken in de online obituaries van de de Verenigde Staten en Canada.
Website: ObitTree
 
 

Passagierslijsten Canada
 
Passagierslijsten HAL 1900-1940
In de passagierslijsten vindt u namen van personen die in de jaren 1900-1940 bij de Holland-Amerika Lijn een reis boekten van of naar de Verenigde Staten of Canada. Met bijbehorende scans.
Website: Stadsarchief Rotterdam
 
Passagierslijsten Canada 1881-1922
Deze index met scans van de passagierslijsten bevat gegevens van de havens Quebec City (1900-1921), Halifax (1881-1922), Saint John (1900-1912), North Sydney (1906-1912), Vancouver (1905-1912), Victoria (1905-1912), New York (1906-1912) en Oost-Amerikaanse havens (1905-1912). De lijsten van de havens in de Verenigde Staten bevatten alleen de namen van de passagiers, die van plan waren rechtstreeks door te gaan naar Canada.
Website: FamilySearch