Duitsland

 
Algemeen
Baden-Württemberg
Beieren
Berlijn
Brandenburg
Hamburg
Hessen
Kleef en Nederrijn
Nedersaksen
Mecklenburg-Voor-Pommeren
Noordrijn-Westfalen
Posen (Poznań)
Pruisen
Rijnland-Palts
Saksen
Sleeswijk-Holstein
Silezië
Thüringen

Zie voor Joods familieonderzoek ook: Joodse personen in Duitsland.
 

Algemeen
 
Collectie registers Duitsland
Overzichtslijst van (veelal) aanwezige scans van kerkregisters en akten per regio in Duitsland. De regio’s zijn weer onderverdeeld in plaatsen.
Website: FamilySearch
 
Dopen en geboorten 1558-1898
Zoeken in de index van dopen en geboorte 1558-1898. Slechts enkele plaatsen zijn opgenomen en de tijdsperiode verschilt per plaats. Vanwege privacywetten worden recente registers mogelijk niet weergegeven.
Website: FamilySearch
 
Online Ortsfamilienbücher
De website kan worden vertaald in onder andere Nederlands. Als u op een plaatsnaam klikt (ook plaatsen buiten Duitsland) ziet u aan de linkerkant ‘Lijst met familienamen’, ‘Geboorteplaatsen van vreemdelingen’ en ‘Overlijdensplaatsen van vertrokken personen’, waarin gezocht kan worden.
Tevens kunt u in de databank zoeken in adresboeken, familieberichten uit de krant, registraties en foto’s van grafstenen, doodsbrieven (op achternaam, geboorteplaats of overlijdensplaats) of in GEDBAS (genealogieën op achternaam of plaatsnaam).
Website: Genealogy.net
 
Ahnen-Forscher
Op deze overzichtelijke website vindt u scans of transcripties van kerkboeken, adresboeken, geslachtsboeken en plaatselijke familieboeken van Duitsland, gesorteerd per onderzoeksgebied.
Website: Ahnen-Forscher
 
Familie Beuss
Zoeken op naam in diverse databanken tegelijk.
Website: Familie Beuss
 
Matricula Online
Scans van doop-, trouw- en begraafboeken van diverse bisdommen.
Website: Matricula Online
 
Genbronnen
Op deze website wordt volop gewerkt aan het toevoegen van nieuwe transcripties. Voor Duitsland vindt u hier onder andere de plaatsen Geldern (secundaire bronnen), Goch (secundaire bronnen), Herongen (RK dopen 1630-1863, RK huwelijken 1630-1863, Overlijdens 1696-1863 en secundaire bronnen), Kaldenkirchen (secundaire bronnen), Mulbracht (vanaf 1798 Bracht, RK huwelijken 1620-1800), Straelen (RK dopen 1630-1798, RK huwelijken 1553-1801 en secundaire bronnen), Twisteden (RK dopen 1705-1808, RK huwelijken 1705-1808, Overlijdens 1705-1808 en secundaire bronnen), Walbeck (RK dopen 1666-1807, RK huwelijken 1667-1807, Overlijdens 1666-1808 en secundaire bronnen) en Weeze (secundaire bronnen). Daarnaast vindt u op de website transcripties van huwelijks dispensaties van diverse plaatsen en bisdommen in Duitsland.
Website: Genbronnen
 
Grabstein Projekt
In deze databank zijn foto’s van grafstenen opgenomen met de verzamelde kerngegevens der overledenen. In de linker kolom zijn de kerkhoven met de op de grafstenen vermelde namen in lijsten oproepbaar. De website kunt u vertalen in onder andere Nederlands.
Website: Grabstein Projekt
 
Duitse medische begrippen
Een overzicht van Duitse medische begrippen vindt u via GenWiki en Andreas Karstens.
 
Duitse beroepen
Beroepen en de betekenis kunt u onder andere vinden via Familienstammbaum, PFHL, Daniel Stieger, Base Portal, Andreas Karstens en GenWiki.
 
 

Baden-Württemberg
 
Baden Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Baden. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Württemberg Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Württemberg. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Begraafplaatsen Baden-Württemberg
Namen van overledenen met vermelding van de geboorte- en overlijdensdatum. Klik op de plaatsnaam aan de linkerzijde onder ‘3. Einzelne Friedhöfe’. Indien in het middengedeelte ‘Digitalisate einsehen’ verschijnt, dan kunt u de documentatie inzien.
Website: Landesarchiv BW
 
Emigranten uit Zuidwest-Duitsland
Zoeken via de databank naar emigranten uit Zuidwest-Duitsland 18e-20e eeuw.
Website: Landesarchiv BW
 
Freiburger Zeitung
Scans van de Freiburger Zeitung 1784-1939.
Website: Uni Freiburg
 
 

Beieren
 
Beieren Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Beieren. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Kerkboeken Aartsbisdom München en Freising
Online kerkarchieven van het aartsbisdom München en Freising.
Website: Erzbistum München
 
Militaire registers Traunstein 1830-1918
Scans van diverse militaire registers van Traunstein over de periode 1830-1918.
Website: FamilySearch
 
 

Berlijn
 
Berlijn Algemeen
Scans van diverse registers uit Berlijn. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Adresboeken Berlijn
Adresboeken van Berlijn 1799-1943.
Website: ZLB
 
 

Brandenburg
 
Brandenburg Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Brandenburg. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
 

Hamburg
 
Hamburg Algemeen
Scans van diverse registers uit Hamburg. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
 

Hessen
 
Hessen Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Hessen. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
 

Kleef en Nederrijn (Zie ook: Noordrijn-Westfalen)
 
Hönnepel
Bronbewerkingen van het RK kerkarchief in Münster; Hönnepel huwelijken (1654-1798) en dopen (1654-1775).
Website: Hönnepel
 
Keeken
Gezinsreconstructies RK dopen en huwelijk 1685-1761,
Website: Theo Bones
 
Kleef
Doopsgezinde Gemeente Kleef: geboorte, huwelijk en overlijden vanaf 1758.
Website: Maandblad De Nederlandse Leeuw (Vanaf bestandsbladzijde 182)
 
Land van Kleef en Nederrijn
Mosaik is een familiekundige vereniging met veel archieven voor familieonderzoek betreffende het gebied Land van Kleef en Nederrijn en aangrenzende Nederlandse gebieden. Op de website vindt u onder andere een pdf-bestand Totenzettel en een pdf-bestand Todesanzeigen, beide met geboorte- en sterfdata en eventuele partners.
Website: Mosaik
 
Grensgebied Kleef-Nijmegen
Getranscribeerde bronnen uit het grensgebied Kleef-Nijmegen.
Website: HCCnet
 
Millingen aan de Rijn en Kleve
Diverse lijsten met dopen of geboorte, huwelijken en overlijden in het gebied Millingen aan de Rijn en Kleve. Plaatsen: Aerdt, Herwen, Tolhuis, Bimmen, Donsbrüggen, Elden, Huissen, Keeken, Kekerdom, Kellen, Kleve, Kranenburg en Fasselt, Leuth, Mehr, Niel, Ooij, Rindern, Warbeyen, Wylen en Zyfflich.
Website: Arie Leeuwrik
 
Warbeyen
Bronbewerkingen dopen R.K. Warbeyen (1656-1829), huwelijken R.K. Warbeyen (1703-1899) en overlijden R.K. Warbeyen (1692-1829).
Website: Francien Kroes
 
Wyler (Kranenburg)
Bronbewerkingen dopen R.K. Wyler (1723-1804), huwelijken R.K. Wyler (1723-1798) en overlijden R.K. Wyler (1723-1804).
Website: Francien Kroes
 
Zyfflich (Kranenburg)
Bronbewerkingen dopen R.K. Zyfflich (1750-1801), huwelijken R.K. Zyfflich (1745-1802) en overlijden R.K. Zyfflich (31 augustus 1745-12 januari 1778).
Website: Francien Kroes
Zie ook: RK dopen Zyfflich 1640-1752
 
 

Mecklenburg-Voor-Pommeren
 
Mecklenburg Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Mecklenburg. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Volkstellingen Mecklenburg-Schwerin
Zoeken op naam in de volkstellingen van Mecklenburg-Schwerin 1867, 1890 en 1900. Scans beschikbaar.
 
Pommeren Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Pommeren. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Militaire inwoners Pommeren tot 1914
Lijst met namen van dienstplichtigen uit Hinterpommern (Achter-Pommeren) tot 1914, samengesteld uit streekbladen. U kunt zoeken op naam, plaats en streek.
Website: Pommerscher Greif
 
Blankenseesche hoefclassificatie
De Blankenseesche hoefclassificatie is een belastingregister, dat de soldatenkoning Friedrich Wilhelm I regelde kort nadat hij aan de macht was gekomen, om de lasten van de plattelandsbevolking eerlijker te verdelen; de adel was belastingvrij. Daartoe reisde een commissie onder leiding van generaal-majoor von Blankensee in 1717 naar het hertogdom Hinterpommern, Neumark in 1718 en het Vorstendom Cammin in 1719 en onderzocht de dorpen en belastbare steden. Naast de namen van de bijna uitsluitend adellijke eigenaren, werden die van de boeren, keuterboeren, beheerders en andere plattelandsbewoners genoteerd.
U kunt zoeken op familienaam, plaats of streek.
Website: Pommerscher Greif
 
 

Nedersaksen
 
Nedersaksen Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Nedersaksen. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Bremen Algemeen
Scans van diverse registers uit Bremen. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Bremen
Op de website Die Maus (Gesellschaft für Familienforschung e.V. Bremen) vindt u onder ‘Datensammlung’ diverse uiteenlopende databanken.
Website: Die Maus Bremen
 
Bremer passagierslijsten
Zoeken op naam in de Bremer passagierslijsten van 1907-1908 en 1913-1914. De vermeldingen omvatten voor- en achternaam, geslacht, leeftijd, datum van vertrek, naam van de stomer, rederij, laatste woonplaats, aankomsthaven of -land, burgerlijke staat en beroep. Er zijn geen scans beschikbaar.
Website: FamilySearch
 
Hamelen-Pyrmont
Op deze website is zeer informatie te vinden over de geschiedenis van de plaats Hamelen en zeker betreffende de Tweede Wereldoorlog. Tevens vindt u er een overzicht met namen en gegevens van overleden buitenlandse dwangarbeiders, veelal gestorven door de erbarmelijke omstandigheden in de kampen, en gevallen Duitse soldaten. Zie ook de verhalen en foto’s van voormalige dwangarbeiders, te vinden via de links aan de rechterzijde onder Dwangarbeid-brieven.
Website: Gelderblom Hameln
 
Norderney
Adresboeken van het Duitse Waddeneiland Norderney 1882, 1895, 1905, 1911, 1935 en 1954.
Website: Stadt Norderney
 
Emigranten uit Oldenburg
Behalve emigranten uit het Groothertogdom Oldenburg zijn er in de databank soms ook gezinsleden opgenomen die niet geëmigreerd zijn. Deze hebben tot nu toe nog geen aparte aanduiding. De gegevens stammen uit diverse bronnen, zoals ontslag van staatsburgerschap, kerkboeken, persoons- of gezinsregisters, uit correspondentie met genealogen of nakomelingen van emigranten, evenals van OGF-leden.
Website: OGF
 
Leer Oost-Friesland
Een pdf-bestand met transcripties van de Gereformeerde Kerk in Leer 1796-1873: familienamen en gegevens, proclamaties 1803-1818 van personen elders getrouwd, overlijden 1815-1852 en een index met meisjesnamen en namen van de echtgenoot.
Website: Ostfriesen Genealogical Society of America
 
Artland Resource Collection for History (Osnabrücker Nordland-Artland)
Bronbewerkingen: Evangelisch Luthers dopen Kirchspiel Fürstenau 1678-1875; Evangelisch Luthers Lidmatenregister Amsterdam (1809, 1821, 1825 en 1836); zoeken in Lutherse migratie naar Holland (1650-1850) en VOC opvarenden (via databanken op de hoofdpagina).
Website: ARCH
 
Adresboek Ostfriesland
Adresboek van Ostfriesland 1880-1881 met onder andere Aurich, Emden, Esens, Leer, Norden en Wilhelmshaven. Zie voor het complete overzicht en de directe links naar de pagina’s de website.
Website: GenWiki
 
Dood spoor Ostfriesland en Oldenburg
Deze databank is een zoekhulp voor Ostfriesland en Oldenburg, betreffende de Ortssippenbücher/Ortsfamilienbücher (OSB/OFB). Het omvat mensen uit de opgegeven OSB/OFB, waarvan geboorte, huwelijk of overlijden buiten hun parochie heeft plaatsgevonden.
Website: Tote Punkte Ostfriesland
 
Grafstenen Ostfriesland
Zoeken in de index naar grafstenen (met foto’s) van personen begraven in Ostfriesland.
Website: Grabsteinen Ostfriesland
 
Uelsen
Op de website vindt u onder meer Bevolkingsregister 1855 en 1864 (afkortingen veestand: P (paard), K (koe), J (jongvee), S (schaap) en Boerenstand Lemke 1864.
Website: Uelsen und Umgebung
 
Verden
Op de website Verdener Familienforscher e.V. vindt u onder ‘Datensammlungen’ diverse databanken; onder andere grafstenen (met foto’s).
Website: VFF
 
 

Noordrijn-Westfalen (Zie ook: Kleef en Nederrijn)
 
Rijnland Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Rijnland. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Westfalen Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Westfalen. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Oostwestfalen-Lippe
Via de hieronder vermelde link naar de website vindt u aan de rechterkant een overzicht van de digitaal beschikbare scans van de gebieden in Oostwestfalen-Lippe. Klik op het gebied, u kunt nu aan de linkerkant een keuze uit een plaats maken. Als iets digitaal beschikbaar is, wordt dit in het hoofdscherm aangegeven met ‘Anzeige der Digitalisate’. Klik vervolgens op het icoontje om het desbetreffende boek in te zien. Ditzelfde geldt voor Rijnland en Westfalen.
Website: Landesarchiv NRW
 
Bronbewerkingen Noordrijn-Westfalen
Via de website vindt u een groot aantal bronbewerkingen van Noordrijn-Westfalen.
Website: Familienbuch Euregio (Historische Listen)
 
Overlijdensakten Noordrijn-Westfalen 1876-1938
Scans van overlijdensakten van Noordrijn-Westfalen over de periode 1876-1938. Zie het overzicht (enkele pagina’s!) voor de beschikbaarheid.
Website: Familienbuch Euregio
 
Familienbuch Euregio
Uitgebreide website betreffende familieonderzoek in de regio rond de grensdriehoek Duitsland-Nederland-België. U kunt onder andere zoeken via de databank.
Website: Familienbuch Euregio
 
Doodsbrieven
Zoeken naar gegevens en afbeeldingen van doodsbrieven vanaf 1600. U kunt zoeken in de databank, via de namenlijst, via de geboorteplaats of via de overlijdensplaats.
Website: WGfF
 
Alstätte
Bronbewerkingen: dopen (1808-1857 en 1857-1874), geboorten (1900), huwelijken (1660-1807, 1700-1876, 1902, 1904 en 1907), overlijden (1900 en 1901) en Status animarum (1749)
Website: Derstimme
 
Bimmen
Gezinsreconstructies Bimmen; RK Doopboek 1676-1799.
Website: Docplayer
 
Bochum
Naamindexen (vanaf 1875): geboorten, huwelijken en overlijden.
Zie ook GenWiki.
 
Elten
Gezinsreconstructies Elten; RK Doopboek 1696-1812.
Website: FLIPHTML5
 
Emmerich
Doopsgezinde Gemeente Emmerich vanaf 1659. Het bestand bevat naast de transcripties van de doop-, trouw- en overlijdensakten ook de binnengekomen en uitgaande attestaties.
Pdf-bestand: Maandblad De Nederlandse Leeuw (Vanaf bestandsbladzijde 91)
 
Hemden
Transcripties RK doopboek Kruiskapel Hemden (1706-1759 en 1763-1823).
Website: Genealogie Domein
 
Historisch Archief Keulen
Scans van akten van de Burgerlijke Stand. De beschikbare tijdsperiode en het documenttype verschillen nogal per plaats. U kunt daarvoor dit overzicht gebruiken met de beschikbare tijdsperiode per plaats en verwijzing naar het betreffende Standesamt. Gebruik de volgende link en klik op het +-teken in de balk onderaan. U heeft nu de keuze uit ‘LAV 1 NRW R Personenstandsregister – 01.01.1876-31.12.1978‘ of ‘LAV 2 NRW R Zivilstandsregister – 01.01.1833-31.12.1875‘. Maak uw keuze voor het Standesamt en (indien beschikbaar) het type akte. Klik op ‘Open in the Mets Viewer‘ om de digitale kopie op te zoeken.
Zie voor Zivilstand (Burgerlijke Stand) 1794-1813 (HAStK→Stadt Köln→Französische Verwaltung→Best. 350 Französische Verwaltung (FV)(Oktober 1794) 1798-1814 (1820)→Bevölkerung→Zivilstand; klikken op ‘Im Mets-Viewer öffnen’) en overige registers: Historische Archiv Köln.
 
Ibbenbüren
Op de website van het Stadsmuseum vindt een overzicht van de straatnamen in Ibbenbüren. Tevens kunt u zoeken naar de uitgebreide geschiedenis van de straten, met eventueel een link naar een desbetreffende geschiedenispagina op de website van het museum.
Website: Stadtmuseum Ibbenbüren
 
Mehr (Kranenburg)
RK Gemeente: dopen 1741-1747 en overlijden 1743-1760.
Website: Guido van Benthem
 
Niederrhein
Op deze website vindt u transcriptielijsten van geboorten, huwelijken en overlijdens uit de DTB-boeken en de Burgerlijke Stand van het gebied Nederrijn in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het betreft hier de plaatsen Keppeln, Pfalzdorf, Neulouisendorf-Kalkar, Till, Materborn, Uedem, Weeze, Aurich, Grieth, Asperden en Appeldorn.
Website: Verhohlen Genealogie Niederrhein
 
Niel
Bronbewerkingen RK dopen 1702-1802 en overlijden 1708-1801 (hiaten 1754-1757 en 1758-1770).
 
Minden
Gegevens uit het Gemeentearchief 1574-1912 met soms ook scans van de akten.
Website: FamilySearch
 
Paderborn
Adresboeken van Paderbornbewoners van 1883 tot 1960. In totaal kunnen er 21 pdf-bestanden met de gedigitaliseerde exemplaren van de op microfilm vastgelegde adresboeken gratis worden gedownload.
Website: Archive NRW
 
Familienforschung Tecklenburger Land
Naast veel informatie vindt u op de website onder andere overzichten met emigranten uit Fürstenau, Merzen, Neuenkirchen im Hülsen en Voltlage. Tevens vindt u er informatie over vertrek naar Nederland en een te downloaden excel-bestand met gegevens van personen uit de regio Osnabrück en Tecklenburg in de periode 1636-1857 uit de Nederlandse lidmatenregisters. Tenslotte zijn er twee overzichten, op volgorde van naam en op plaats van herkomst, van personen uit Landkreis Osnabrück en Altkreis Tecklenburg in dienst van de VOC.
Website: TE-Gen
 
Totenzettelsammlung Rhein-Erft
Zoeken in de recente ’totenzettel’ van Rhein-Erft.
Website: HV Rhein-Erft
 
Viersen
Zoeken in de indexen van de Burgerlijke Stand uit de Regio Viersen. Een kopie kan tegen vergoeding worden aangevraagd.
Website: District Viersen
 
Wesel
Scans van doop-, huwelijks- en begraafinschrijvingen uit het kerkregister van de Waalse Gemeente te Wesel 1694-1804.
Website: FamilySearch
 
 

Posen (Poznań)
 
Posen (Poznań) Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in het vroegere Pruisische Groothertogdom Posen. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
 

Pruisen
 
Oost-Pruisen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Oost-Pruisen. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
West-Pruisen
Scans van registers uit diverse plaatsen in West-Pruisen. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Allensteiner Indexierungsprojekt (Oost en West Pruisen)
Familieonderzoek in Oost en West Pruisen. U kunt zoeken op onder andere naam naar gegevens en scans vanaf 1874.
Website: VFFOW
 
Evangelische kerkboeken Pruisen
Scans van Evangelische kerkboeken 1693-1694 en 1795-1876 betreffende Kreis Fischhausen (het huidige Russische Primorsk), Königsberg Stadtkreis (het huidige Russische Kaliningrad), Königsberg Land en Verschiedene Kreise (Radautz (het huidige Roemeense Rădăuţi in Bukovina), Choroszcz (Polen) en Laptau (het huidige Russische Muromskoje)).
Website: GSPK
 
 

Rijnland-Palts
 
ABC-lijsten familieboeken
Zie de website voor een overzicht van de beschikbare plaatsen.
Website: WGfF Koblenz
 
Doodsbrieven
Zoeken naar gegevens en afbeeldingen van doodsbrieven vanaf 1600. U kunt zoeken in de databank, via de namenlijst, via de geboorteplaats of via de overlijdensplaats.
Website: WGfF
 
Grand Armée Napoleon
Pdf-bestanden met namen en gegevens: Vermisten in Rusland 1812-1813 uit de regio Rijn-Moezel en Moezel; Napoleon-steen met Koblenz-veteranen op de hoofdbegraafplaats van Koblenz en Vermisten in Rusland 1812-1813 uit de regio Rijnland en Westfalen.
Website: WGfF Koblenz
 
Halsenbach
Bronbewerkingen geboorten 1800-1900 (geboorten gesorteerd op klank achternaam); huwelijken 1800-1900 en overlijden 1800-1900.
Website: WGfF Koblenz
 
Gezinssamenstelling Parochie Halsenbach
Bronbewerking gezinssamenstelling van Parochie Halsenbach 1800-1900. U kunt zoeken op alfabetische volgorde van de achternaam.
Pdf-bestand: WGfF Koblenz
 
Ober-Gondershausen
Bronbewerkingen geboorten 1803-1900; huwelijken 1903-1900 en overlijden 1803-1900.
Website: WGfF Koblenz
 
Pfalzfeld
Bronbewerkingen geboorten 1817-1900 (geboorten gesorteerd op klank achternaam); huwelijken 1817-1900 en overlijden 1817-1900.
Website: WGfF Koblenz
 
Sankt Goar: Emigranten naar Brazilië
Pdf-bestand met namen en beschikbare gegevens van emigranten naar Brazilië uit het voormalig deelgebied Sankt Goar (Mittelrhein, Hunsrück) in de periode 1845-1891.
Website: WGfF Koblenz
 
Simmern/Hunsrück: Emigranten naar Brazilië
Pdf-bestand met namen en beschikbare gegevens van emigranten naar Brazilië uit Simmern/Hunsrück in de periode 1826-1936.
Website: WGfF Koblenz
 
Trier: ABC-lijsten familieboeken
Zie de website voor een overzicht van de vele (!) beschikbare plaatsen in de districten Bernkastel-Wittlich, Bitburg-Prüm, Stad Trier, Trier-Saarburg en Graafschap Vulkaaneifel.
Website: WGfF Trier
 
Trier: Emigranten naar Brazilië
Pdf-bestand met namen en beschikbare gegevens van emigranten naar Brazilië uit het voormalige Pruisische regeringsdistrict Trier in de periode 1827-1889.
Website: WGfF Koblenz
 
Emigranten Trier
Pdf-bestand met namen en beschikbare gegevens van emigranten uit het voormalige Pruisische regeringsdistrict Trier in de periode 1700-1900.
Pdf-bestand: WGfF Trier
 
Zell: Emigranten naar Brazilië
Pdf-bestand met namen en beschikbare gegevens van emigranten naar Brazilië uit het voormalig deelgebied Zell (Moezel) in de periode 1825-1925.
Website: WGfF Koblenz
 
 

Saarland
 
Saarland Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Saarland. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Saarland: Emigranten naar Brazilië
Pdf-bestand met namen en beschikbare gegevens van emigranten naar Brazilië uit Saarland in de periode 1825-1912.
Website: WGfF Koblenz
 
 

Saksen
 
Saksen Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Saksen. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
 

Sleeswijk-Holstein
 
Sleeswijk-Holstein Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Sleeswijk-Holstein. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
Emigranten Noord-Friesland
Zoeken naar personen uit de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, die in de negentiende eeuw naar Noord-Amerika emigreerden.
Website: Nordfriisk Instituut
 
 

Silezië
 
Silezië Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Silezië. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net
 
 

Thüringen
 
Thüringen Algemeen
Scans van registers uit diverse plaatsen in Thüringen. U kunt een keuze maken uit het vertonen van alle beschikbare registers via ‘Alle anzeigen’ of kiezen voor een plaatsnaam via ‘Regionale Suche’.
Website: fs.webosi.net