Duitsland

 
Algemeen
Noordrijn-Westfalen
Kleef en Nederrijn
Nedersaksen
Divers

 

Algemeen

 
Collectie registers Duitsland

Overzichtslijst van (veelal) aanwezige scans van kerkregisters en akten per regio in Duitsland. De regio’s zijn weer onderverdeeld in plaatsen.
Website: FamilySearch

 
Dopen en geboorten 1558-1898

Zoeken in de index van dopen en geboorte 1558-1898. Slechts enkele plaatsen zijn opgenomen en de tijdsperiode verschilt per plaats. Vanwege privacywetten worden recente registers mogelijk niet weergegeven.
Website: FamilySearch

 
Online Ortsfamilienbücher

De website kan worden vertaald in onder andere Nederlands. Als u op een plaatsnaam klikt (ook plaatsen buiten Duitsland) ziet u aan de linkerkant ‘Lijst met familienamen’, ‘Geboorteplaatsen van vreemdelingen’ en ‘Overlijdensplaatsen van vertrokken personen’, waarin gezocht kan worden.
Tevens kunt u in de databank zoeken in adresboeken, familieberichten uit de krant, registraties en foto’s van grafstenen, doodsbrieven (op achternaam, geboorteplaats of overlijdensplaats) of in GEDBAS (genealogieën op achternaam of plaatsnaam).
Website: Genealogy.net

 
Ahnen-Forscher

Op deze overzichtelijke website vindt u scans of transcripties van kerkboeken, adresboeken, geslachtsboeken en plaatselijke familieboeken van Duitsland, gesorteerd per onderzoeksgebied.
Website: Ahnen-Forscher

 
Familie Beuss

Zoeken op naam in diverse databanken tegelijk.
Website: Familie Beuss

 
Matricula Online

Scans van doop-, trouw- en begraafboeken van Bisdom Hildesheim (RK), Bisdom Magdeburg (RK), Bisdom Münster (RK) en Bisdom Passau (RK)
Website: Matricula Online

 
Genbronnen

Op deze website wordt volop gewerkt aan het toevoegen van nieuwe transcripties. Voor Duitsland vindt u hier onder andere de plaatsen Geldern (secundaire bronnen), Goch (secundaire bronnen), Herongen (RK dopen 1630-1863, RK huwelijken 1630-1863, Overlijdens 1696-1863 en secundaire bronnen), Kaldenkirchen (secundaire bronnen), Mulbracht (vanaf 1798 Bracht, RK huwelijken 1620-1800), Straelen (RK dopen 1630-1798, RK huwelijken 1553-1801 en secundaire bronnen), Twisteden (RK dopen 1705-1808, RK huwelijken 1705-1808, Overlijdens 1705-1808 en secundaire bronnen), Walbeck (RK dopen 1666-1807, RK huwelijken 1667-1807, Overlijdens 1666-1808 en secundaire bronnen) en Weeze (secundaire bronnen). Daarnaast vindt u op de website transcripties van huwelijks dispensaties van diverse plaatsen en bisdommen in Duitsland.
Website: Genbronnen

 
Grabstein Projekt

In deze databank zijn foto’s van grafstenen opgenomen met de verzamelde kerngegevens der overledenen. In de linker kolom zijn de kerkhoven met de op de grafstenen vermelde namen in lijsten oproepbaar. De website kunt u vertalen in onder andere Nederlands.
Website: Grabstein Projekt
 
 
 
 

Noordrijn-Westfalen

 
Bochum

Informatie en indexen van Bochum in Nordrhein-Westfalen met onder andere diverse kerkboeken, namenlijsten geboorteregister (vanaf 1875) en huwelijksregisters (vanaf 1875) en adresboeken 1874-1952.
Website: GenWiki

 
Historisch Archief Keulen

Scans van akten van de Burgerlijke Stand. Onder ‘Personenstandsregister’ vindt u de scans van overlijdensakten. De tijdsperiode verschilt nogal. Onder ‘Zivilstandsregister’ vindt u de boeken van geboorten, huwelijken en overlijden vanaf 1833.
Website: Historische Archiv Köln

 
Niederrhein

Op deze website vindt u transcriptielijsten van geboorten, huwelijken en overlijdens uit de DTB-boeken en de Burgerlijke Stand van het gebied Nederrijn in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het betreft hier de plaatsen Keppeln, Pfalzdorf, Neulouisendorf-Kalkar, Till, Materborn, Uedem, Weeze, Aurich, Grieth, Asperden en Appeldorn.
Website: Verhohlen Genealogie Niederrhein

 
Minden

Gegevens uit het Gemeentearchief 1574-1912 met soms ook scans van de akten.
Website: FamilySearch

 
Totenzettelsammlung Rhein-Erft

Zoeken in de recente ‘totenzettel’ van Rhein-Erft.
Website: HV Rhein-Erft

 
Viersen

Zoeken in de indexen van de Burgerlijke Stand uit de Regio Viersen. Een kopie kan tegen vergoeding worden aangevraagd.
Website: District Viersen

 
Wesel

Scans van doop-, huwelijks- en begraafinschrijvingen uit het kerkregister van de Waalse Gemeente te Wesel 1694-1804.
Website: FamilySearch
 
 
 
 

Kleef en Nederrijn

 
Land van Kleef en Nederrijn

Mosaik is een familiekundige vereniging met veel archieven voor familieonderzoek betreffende het gebied Land van Kleef en Nederrijn en aangrenzende Nederlandse gebieden. Op de website vindt u onder andere een pdf-bestand Totenzettel en een pdf-bestand Todesanzeigen, beide met geboorte- en sterfdata en eventuele partners.
Website: Mosaik

 
Millingen aan de Rijn en Kleve

Diverse lijsten met dopen of geboorte, huwelijken en overlijden in het gebied Millingen aan de Rijn en Kleve.
Website: Arie Leeuwrik

 
Grensgebied Kleef-Nijmegen

Getranscribeerde bronnen uit het grensgebied Kleef-Nijmegen.

Website: HCCnet
 
 
 
 

Nedersaksen

 
Emigranten uit Oldenburg

Behalve emigranten uit het Groothertogdom Oldenburg zijn er in de databank soms ook gezinsleden opgenomen die niet geëmigreerd zijn. Deze hebben tot nu toe nog geen aparte aanduiding. De gegevens stammen uit diverse bronnen, zoals ontslag van staatsburgerschap, kerkboeken, persoons- of gezinsregisters, uit correspondentie met genealogen of nakomelingen van emigranten, evenals van OGF-leden.
Website: OGF

 
Leer Oost-Friesland

Een pdf-bestand met transcripties van de Gereformeerde Kerk in Leer 1796-1873: familienamen en gegevens, proclamaties 1803-1818 van personen elders getrouwd, overlijden 1815-1852 en een index met meisjesnamen en namen van de echtgenoot.
Website: Ostfriesen Genealogical Society of America

 
Dood spoor Ostfriesland en Oldenburg

Deze databank is een zoekhulp voor Ostfriesland en Oldenburg, betreffende de Ortssippenbücher/Ortsfamilienbücher (OSB/OFB). Het omvat mensen uit de opgegeven OSB/OFB, waarvan geboorte, huwelijk of overlijden buiten hun parochie heeft plaatsgevonden.
Website: Tote Punkte Ostfriesland

 
Grafstenen Ostfriesland

Zoeken in de index naar grafstenen (met foto’s) van personen begraven in Ostfriesland.
Website: Grabsteinen Ostfriesland
 
 
 
 

Divers

 
Emigranten Noord-Friesland

Zoeken naar personen uit de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, die in de negentiende eeuw naar Noord-Amerika emigreerden.
Website: Nordfriisk Instituut

 
Adresboeken Berlijn

Adresboeken van Berlijn 1799-1943.
Website: ZLB

 
Familienforschung Tecklenburger Land

Naast veel informatie vindt u op de website onder andere overzichten met emigranten uit Fürstenau, Merzen, Neuenkirchen im Hülsen en Voltlage. Tevens vindt u er informatie over vertrek naar Nederland en een te downloaden excel-bestand met gegevens van personen uit de regio Osnabrück en Tecklenburg in de periode 1636-1857 uit de Nederlandse lidmatenregisters. Tenslotte zijn er twee overzichten, op volgorde van naam en op plaats van herkomst, van personen uit Landkreis Osnabrück en Altkreis Tecklenburg in dienst van de VOC.
Website: TE-Gen

 
Artland Resource Collection for History (Osnabrücker Nordland-Artland)

Bronbewerkingen: Evangelisch Luthers dopen Kirchspiel Fürstenau 1678-1875; Evangelisch Luthers Lidmatenregister Amsterdam (1809, 1821, 1825 en 1836); zoeken in Lutherse migratie naar Holland (1650-1850) en VOC opvarenden (via databanken op de hoofdpagina).
Website: ARCH

 
Allensteiner Indexierungsprojekt (Oost en West Pruissen)

Familieonderzoek in Oost en West Pruissen. U kunt zoeken op naam naar gegevens en scans.
Website: VFFOW

 
DTB Warbeyen, Wyler en Zyfflich

Gegevens uit de volgende registers: dopen R.K. Warbeyen (1656-1829), huwelijken R.K. Warbeyen (1703-1899) en overlijden R.K. Warbeyen (1692-1829); dopen R.K. Wyler (1723-1804), huwelijken R.K. Wyler (1723-1798) en overlijden R.K. Wyler; dopen R.K. Zyfflich (1750-1801), huwelijken R.K. Zyfflich (1745-1802) en overlijden R.K. Zyfflich van 31 augustus 1745 tot 12 januari 1778.
Website: Francien Kroes