Rampen, epidemieën en overstromingen in Nederland

 
Rampen

Op deze website vindt u een chronologisch overzicht van grote rampen in de historie van Nederland als watersnood, hongersnood, oorlog, epidemie en grote brand. De lijst is zeker niet volledig, maar omvat de gebeurtenissen die van genealogisch belang lijken, doordat ze bijvoorbeeld veel slachtoffers hebben geëist.

Directe link: Historische rampen
 
 
 
Epidemieën en plagen in Nederland

Deze lijst van publicaties uit de Nederlandse Centrale Catalogus (NCC) geeft een tijdsbeeld van epidemieën en plagen in Nederland in de periode 1500-2000. De website zelf bestaat niet meer, maar is te vinden via Internet Archive Wayback Machine.
 
 
 
Lijst van Nederlandse rampen

Overzicht van Nederlandse rampen door de eeuwen heen.

Website: Wikipedia
 
 
 
Slachtoffers pest Nijmegen

Transcriptie van ‘Traktaat van de pest’; beschrijving van de pest in 1636, met onder ‘Geschiedenisse’ een overzicht van beschrijvingen en behandelingen van de Nijmeegse slachtoffers.

Website: Verboden Geschriften
 
 
 
Rampen en incidenten

Zoeken in de databank naar rampen en incidenten internationaal of in de lijst van rampen op Nederlands grondgebied vanaf 1945/1946.

Website: Zwaailichten
 
 
 
De grootste epidemieën en pandemieën

Top 10 van de grootste epidemieën en pandemieën aller tijden wereldwijd.

Website: DMM
 
 
 
Overstromingen

Een overzicht van overstromingen in Nederland.

Website: Wikipedia
 
 
 
Slachtoffers Watersnoodramp 1953

De Watersnoodramp vond plaats in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953, waarbij een groot deel van de provincie Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden werd overstroomd.
1835+1 Een plaats voor herinneringen aan slachtoffers van de watersnood 1953. Deze website is de plek waar de verschillende verhalen en foto’s over de slachtoffers van de ramp verzameld worden.

Website: De Ramp
 
 
 
Vermisten Watersnoodramp 1953

Een deel van de verdronken mensen is nooit of veel later teruggevonden. In deze database staan de namen van de slachtoffers, die als vermist zijn opgegeven en in de Staatscourant zijn geplaatst.

Website: Watersnoodslachtoffers

 

Watersnoodramp van 1953

Watersnoodramp 1953
Bron: Rijkswaterstaat/Rens Jacobs