Header Uit de oude Koektrommel

 
Steeds meer bezoekers van deze website maken gebruik van een Smartphone. Bent u bijvoorbeeld overwegend een desktopgebruiker, maar u wilt op uw gemak op de Smartphone een artikel bekijken, dan is dat nog gemakkelijker door de QR-code te scannen. Voor degene die nog niet zo bekend is met het gebruik van een QR-code, volgt een korte uitleg over hoe deze code te gebruiken voor Uit de oude Koektrommel. Deze functie is vooralsnog alleen mogelijk bij gebruik van Google Chrome.

Een QR-code is een vierkante barcode, die gescand kan worden met bijvoorbeeld een Smartphone. QR staat voor ‘Quick Response’. Door de QR-code te scannen met uw Smartphone, verwijst de QR-code direct door naar een pagina of internetadres.
 
 
Voorbeeld

Als voorbeeld gebruiken we de pagina ‘Doodsbriefjes‘. Klik rechts ergens op de pagina. Kies voor ‘QR-code maken voor deze pagina‘.
 
QR1

 
U ziet nu de QR-code. Deze kunt u al scannen, maar u kunt deze ook downloaden om als afbeelding op te slaan op de computer.

 
QR2

 
QR-code opgeslagen als afbeelding. Deze afbeelding kunt u bijvoorbeeld gebruiken in sociale media.

 
qrcode_www.uitdeoudekoektrommel.com
 
 
© Uit de oude Koektrommel
 
 

 
Het kan soms voorkomen dat de functie ‘Download’ op de website van FamilySearch is uitgeschakeld ‘due to contract restrictions’. Wilt u toch een ‘full size’ afbeelding downloaden dan is dat op de onderstaande manier mogelijk.

 

 
Open een nieuw tabblad. Plaats de volgende link in de URL-balk (adresbalk): https://www.familysearch.org/search/image/download?uri=

 

 
Kopieer de link uit de URL-balk van FamilySearch (in dit voorbeeld: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-99QV-BFS?i=113&cc=2037985).

 

 
Plak deze vervolgens achter de link in het nieuwe tabblad. In dit voorbeeld krijgt u: https://www.familysearch.org/search/image/download?uri=https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-99QV-BFS?i=113&cc=2037985. Klik op ‘enter’.

 

 
De te downloaden afbeelding wordt geopend met een nieuwe URL. Klik rechts op de afbeelding en selecteer ‘Afbeelding opslaan als…’.

 
FS download 4

 
U kunt nu de afbeelding in groot formaat opslaan op uw computer.

 

 
 
Tekst: Uit de oude Koektrommel